aaa
a a a a a aa a a a a

Paintball a biztonságos sport

Mi is az a paintball - és miért is beszél róla mindenki?

A paintball-t szerte a világon játszák fiatalok és idősek, férfiak és nők, tanárok és diákok, autószerelők és vállalatigazgatók. Néhány dolog azonban közös bennük: a kalandvágy, a versenyszellem és a közösségi érzés. A paintball tulajdonképpen a gyerekkorunkból jól ismert kidobós, számháború és bújócska keveréke, csak éppen sokkal kihívóbb, életszerűbb és kifinomultabb ezeknél. A játéknak rendkívül sokféle változata van. Leggyakrabban két csapatra oszlanak a játékosok, és az ellenfél zászlóját próbálják megszerezni. A csapatok létszáma a 4-5 főtől akár 100 főig is terjedhet, ezt csak a játékterület mérete korlátozza.

Hogy is játsszuk? 

A játék célja általában az, hogy elraboljuk az ellenfél zászlóját, és közben megvédjük a magunkét. A játékosok légfegyverből kilőtt festékgolyókkal jelölhetik meg az ellenséges csapat tagjait. Akit eltalált egy festékgolyó - mely jól látható nyomot hagy a ruhán - az kiesett a játékból. Egy forduló általában 20-45 percig tart, és egy nap 10-15 játékra kerül sor. A fordulók közt a játékosok ellenőrizhetik a felszerelésüket, feltölthetik muníciójukat, uzsonnázhatnak, és persze hősi győzelmeikről és még hősiesebb kudarcaikról regélhetnek. Győztesként vagy vesztesként, de jól érzik magukat!

 

Milyen is az a festékgolyó?

A festékgolyók gömb alakú, kétforintos nagyságú zselatinkapszulák, melyek ételfestéket tartalmaznak. Amikor a golyó eltalál egy játékost, a zselatinburok megreped és a festék szétfolyik a ruháján. Ez a festék nem tartalmaz mérgező anyagokat, vízzel oldható és a környezetet nem károsítja. Szappanos vízzel könnyedén eltávolíthatjuk akár bőrünkről, akár a ruházatunkból.

Milyen puskával játsszák? 

Számos paintball fegyver létezik a marokfegyvertől az egyedi építésű többcsövű, teljesen automata fegyverrel felszerelt "tank"-ig. A két leggyakoribb fegyvertípus azonban nagyon hasonlít a puskára. Az egyiknél a fegyvert minden lövés után újra fel kell húzni. A másik fajta - félautomata - puska minden lövés után felhúzza saját magát. Itt igazán nincs más dolga a játékosnak, mint a ravaszra tapadni!

Fáj, ha eltalál?

A festékgolyók nem ütnek olyan nagyot, hogy sérülést okozzanak, feltéve ha betartják a biztonsági előírásokat. Rendkívül fontos, hogy a játékosok a paintball játék céljára tervezett védőmaszkot viseljék a játék egész ideje alatt, ugyanis egyedül a szem és a fül számára jelentenek veszélyt a festékgolyók. A játék során javasolt többrétegű laza ruházatot viselni. A biztosítótársaságok felmérései szerint a paintball biztonságosabb sport mint a golf, a kocogás, a síelés, a tenisz, vagy akár az úszás. A golyó becsapódása mérsékelt fájdalmat, a fedetlen testrészeken felszíni sérüléseket okozhat, ám a játék hevében ezek szinte észrevehetetlenek, sőt inkább hozzájárulnak a játék életszerűségéhez, izgalmához. 

Bírók?

Igen. A játék során bírók és játékvezetők felügyelik a biztonsági előírások betartását, illetve biztosítják a játék feltételeit.

Kik játszhatják?

A paintball olyan sport, ahol a nők egyenlők a férfiakkal és nem számít, hogy ki idős és ki fiatal. A testméretek és az erő sem olyan fontosak, mint a tervezés, a csapatszellem, az intelligencia és a határozottság. Itt a gyors gondolkodás és a döntésképesség teszi az embert jó játékossá. A játékot 13 éves kor felett ajánljuk!!

A paintball fejleszti a jellemet!

A paintball-ban minden döntés és minden mozdulat számít. A játékosok szembesülnek a stratégia és a csapatmunka fontosságával, miközben megnő az önbecsülésük és határozott döntésekre képes vezetőkké válnak. A paintball segítségével lerázhatjuk a mindennapi kötöttségeket és újra megérint minket a kaland és a játék szele. Amikor elkezdődik a játék, mindenkinek felszökik az adrenalinszintje és minden játékos csak egy dologra tud gondolni: a győzelem édes ízére!

Jótanácsok

 

Mit szúrhatok el a játék alatt?

Leveszem a védőmaszkomat a játékterületen. SOHA nem szabad levenni!
Használt, földről felvett golyót rakok a fegyverembe.
Túlságosan előreszaladok amikor a csapatom rohamoz.
Csapattársaimra tüzelek.
Elbámészkodom játék közben.
Tűzvonalban sétálok, miután kiestem a játékból.
Megfutamodok és cserbenhagyom a társaimat.
Fél tárnál kevesebb lőszerrel kezdek új játékot.

 

Hogy csináljam jól?

  Minden játék előtt ellenőrzöm a lőszeremet.
  Megbeszélem a játéktaktikát a csapatommal.
  Kiállok ha érvényes találat ért. Csalással a magam szórakozását is elrontom.
  Nem félek támadni és élvezni a játékot.
  Földre esett, vagy földön talált lőszert nem teszek a fegyverbe.
  Segítek társaimnak.
  Nem szólok bele a játék menetébe miután kiálltam.
  Rétegesen és lazán öltözködöm. Olyan ruhát veszek fel amiért nem kár.
  Stabil, lehetőleg magasszárú cipőben játszom.
  Lehetőleg sapkát, sálat és kesztyűt is viselek.
  Elég ételt és italt csomagolok magamnak.

Mi a legrosszabb ami történhet?

Ott találnak el.
Nyakon találnak.
A kézfejemen ér találat.
Eltalálják a fegyveremet.
Saját társaim találnak el. (Hát még ha nem véletlen volt!)
Elesek futás közben.
Széttörik egy golyó a festéktartályban, vagy a fegyver csövében.

 

 

 

Tudnivalók és információk

paintball Játékszabályok

paintball Mi kell hozni

paintball Jótanácsok játékosoknak

Bemutatkozás

paintball Kik is vagyunk

paintball Média szerepléseink

paintball Fegyvermesterek

paintballpaintball

Pannon Paintball a közösségi oldalakon
Paintball Facebook.com - Sok kép és infó a játékról

Paintball játszatás - Fedett Paintball pálya - Paintball Szentendre - Ororsz laktanyában - Csapatépítés - Quad - Lézerjáték - Kalandtúrák - Stag party - Legénybúcsúk
Pannon Paintball - Extrém sportok - Kaland hétvégék -Paintball pálya - Szentendrei laktanya- Téli Paintball Pálya - Paintball Budapest közelében - Paintball játék
Copyright © 2006 Pannon Paintball
paintballdesign by Stelzel Erik
paintball
Enveco Free Stat Magyar Honlap Linkek WYW kereso Google PageRank Clicky Web
Analytics